Sari la conținut

Proiectul Kaia pentru copiii refugiaţi din Ucraina: 1.200 de copii, 75 de voluntari, donaţii din Europa

Peste 1.200 de copii ucraineni aflaţi în 8 centre de refugiaţi din nordul Capitalei au fost implicaţi în activităţi educativ-distractive în cadrul centrelor Kaia implementate începând cu data de 8 martie prin eforturile celor 75 de voluntari care s-au alăturat proiectului iniţiat de Loredana Vişa, director general al V+O Communication.

De asemenea, prin intermediul Kaia au ajuns la copii din centrele de refugiaţi donaţii substanţiale din parte unor oameni şi companii de excepţie, precum o tonă de creioane şi cărţi de colorat de la o persoană privată din Germania, peste 2.000 de produse de igienă şi jucării de la Chicco, lapte praf şi vitamine de la Ropharma şi, cu totul surprinzător, o cutie de jucării de la un copil de trei ani din Grecia. Sunt doar câteva exemple ale mobilizării în sprijinul copiilor ucraineni de la noi. Proiectului i s-a alăturat şi asociaţia SNIR din Israel.

„Le mulţumesc celor care au ales să le dăruiască din timpul lor copiilor ucrainieni aflaţi în centrele de refugiaţi pentru a le readuce bucurie în ochi. Le mulţumesc şi celor care au contribuit cu diverse donaţii care ne-au ajutat să le aducem o fărâmă de bucurie acestor oameni năpăstuiţi. Vom continua, pentru că proiectul Kaia este un demers pe termen lung”, a spus Loredana Vişa, director general V+O Communication și iniţiator al programului Kaia.

Primii 75 de voluntari sunt studenţi şi chiar elevi de la 9 licee din Capitală, angajaţi din diferite companii, respectiv specialişti (psihologi şi psihoterapeuţi, profesori, artişti plastici şi chiar un magician pentru copii). 45 dintre aceştia au petrecut fiecare în medie 3 ore cu copiii, în fiecare zi, în fiecare din cele 8 centre de activităţi Kaia. Copiii sunt implicaţi în activităţi creative precum desenat, jocuri de construcţie, jocuri interactive, şi în curând şi în cursuri introductive de limba engleză/română. „Cu mare bucurie a fost întâmpinată o demonstraţie de magie zilele trecute, cu ajutorul unui magician care i-a fermecat pe copii”, povesteşte Loredana Vişa.

„Acesta este un maraton al inimilor care trebuie să continue să bată pentru aceşti copii şi de aceea reiau apelul la oricine poate să ne ajute fie ca voluntar, fie ca donator de bunuri specifice”, a spus iniţiatoarea programului Kaia.

Kaia este un program creeat şi coordonat de agenția V+O Communication iniţial cu un grup de 20 de voluntari din mai multe ţări, format din antreprenori, directori executivi din diferite companii, specialişti în situaţii de criză.

Inovația programului „Centrele de activități Kaia” constă în flexibilitatea acestuia, deoarece este conceput pentru a fi implementat în spațiile în care sunt cazați refugiații – centre sau hoteluri ori alte spații rezidențiale temporare. Este de asemenea un program modular, care poate fi scalat sau ajustat în funcţie de necesităţi şi disponibilităţi.

La mulţumim voluntarilor şi companiilor şi asociaţiilor care ni s-au alăturat deja în acest demers.

Ne puteţi contacta la contact@kaiacenter.ro pentru detalii, la volunteer@kaiacenter.ro pentru înscrieri ca voluntari, respectiv la donate@kaiacenter.ro pentru donaţii.