Sari la conținut

Din suflet pentru copiii afectați de criza din Ucraina -
Povestea Centrelor Kaia

poza Loredana Visa

Sunt mamă și femeie de afaceri și unul dintre oamenii care vrea să ajute cu tot ce poate copiii și familiile care au atât de mare nevoie de sprijin. Astfel, am apelat la prietenii apropiați și liderii de afaceri cu care colaborez pentru ca împreună să putem susține această cauză.

De la începutul situației de criză din Ucraina, m-am implicat activ, cu acțiuni concrete, în mai multe domenii. Am susținut și inițiat eforturi alături de companii – donații de produse sau servicii etc. M-am implicat și la nivel personal și împreună cu cele două fiice ale mele, liceele la care învață, Liceul Vianu și Scoala Centrală, și autorități am susținut elevii care tranzitează România pentru a ajunge în țările lor. Mai mult, am reușit să îi implic în inițiative și pe angajații companiei pe care o conduc în România – V+O Communication, dar și pe cei din rețeaua V+O (Grecia, Cipru, Albania, Bulgaria etc.).

La câteva zile după ce a început totul, într-o dimineață, m-am întâlnit cu Tamir Shabat, un prieten bun, un lider și un om de afaceri cu experiență și am primit câteva sfaturi despre platforma de suport pe care intenționam să o inițiez și să o construiesc.

După aceea, am decis să folosim toate cunoștințele, infrastructura și rețeaua de conexiuni pentru a construi o tabără de activități pentru copiii refugiaților.

Mulți prieteni minunați au fost deschiși să ne susțină: antreprenori, persoane publice, directori ai companiilor, angajați, profesori, adolescenți și oameni obișnuiți. Cu un grup de 20 de persoane, am decis să înființăm Centrele Kaia, centre de activitate în care acei copii care sosesc în București cu mamele și bunicile lor vor beneficia de activități coordonate de profesori, psihologi, traineri și voluntari din liceu.

Din acel moment, m-am trezit în fiecare dimineață sperând să primesc mai mult ajutor de la oricine dorește să se implice cu orice ar putea adăuga la contribuția noastră.

Cu toate acestea, unii dintre voi s-ar putea să mă cunoască personal. În ultimii 25 de ani, s-ar putea să fi realizat niște proiecte grozave împreună cu unii dintre voi sau cu companiile pe care le reprezentați. Mai puțin important, sunt Lori Vișa. Din păcate, nu sunt proprietarul cardului Visa, ci liderul unei agenții de comunicare/BTL/PR din România.

Centrele Kaia nu sunt despre agenția noastră de comunicare V+O sau despre mine…

Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în noi și ne-au ajutat deja: autorități, asociații, voluntari, donatori și ne-au oferit șansa de a lansa într-o singură zi primele 3 Centre Kaia.

Vă invit pe toți să vă alăturați acestui proiect umanitar. Inițiativa este pentru noi toți: persoane, companii, asociații, organizații publice, jurnaliști sau lideri de opinie!

Astăzi, visez, sper și mă rog să ajung în punctul în care Centrele Kaia vor fi în toată țara. Sunt încrezătoare că avem mulți oameni în țara noastră cu un puternic impuls și scop social, care provin din medii diferite și chiar din diferite culturi și țări și care vor accepta provocarea de a alina suferința acelor copii.

Haideți să ne coordonăm, să fim uniți și să contribuim. Este responsabilitatea noastră să le dăm copiilor înapoi copilăria!

Loredana VișaDirector al programului Kaia Center

Kaia Activity Center Logo